Zemiakové guľky plnené mletým mäsom s kyslou kapustou
Guľky, v ktorých nájdete chutné prekvapenie. Zemiakové guľky plnené mletým mäsom s kyslou kapustou sú sýte a chutné jedlo.
Potrebujeme:
1 kg mletého mäsa
2 cibule
3 strúčiky cesnaku
soľ
koreniny
250 g kyslej kapusty
2 cibule
3 strúčiky cesnaku
soľ
koreniny
250 g kyslej kapusty
2 PL octu
2 PL mletého cukru
1 kg uvarených zemiakov
600 g hladkej múky
2 vajcia
2 PL mletého cukru
1 kg uvarených zemiakov
600 g hladkej múky
2 vajcia
Postup
- autor: lena
Zemiaky uvaríme v slanej vode, ošúpeme a nastrúhame na dosku. Pridáme múku, soľ, vajcia a
vypracujeme vláčne mäkké cesto.
Na oleji speníme do hneda nakrájanú cibuľku, mäso opražíme, pridáme prelisovaný cesnak,
dochutíme soľou a korením.
Kyslú kapustu podlejeme 2 dl vody, 2 PL octu a pridáme 2 PL mletého cukru. Necháme dusiť 20
minút.
Z cesta vykrojíme štvorčeky, ktoré plníme mäsovou plnkou, spájame kraje a tvarujeme guľky.
Nakoniec guľky uvaríme vo vriacej osolenej vode (asi 5 minút), až kým guľky nevyplávajú na
povrch. Vyberieme ich do misy a posypeme udusenou kapustou.
Kategória:
Iné a mleté mäsoDruh mäsa:
BravčovéChod:
ObedTyp Kuchyne:
SlovenskáSpôsob prípravy:
Varené