Letné kuracie stehná


Potrebujeme:
Na 4 porcie :
500 g malých nových zemiačikov, umytých
2 polievkové lyžice oleja
8 kuracích stehien
1 červená cibuľa, nakrájaná
1 červená paprika, nakrájaná
1 žltá paprika, nakrájaná
500 g malých nových zemiačikov, umytých
2 polievkové lyžice oleja
8 kuracích stehien
1 červená cibuľa, nakrájaná
1 červená paprika, nakrájaná
1 žltá paprika, nakrájaná
4 paradajky, naštvrtené
kôra a šťava z 1 citóna
2 polievkové lyžice worčestrovej omáčky
4 polievkové lyžice nakrájanj bazalky
soľ, mleté čierne korenie
kôra a šťava z 1 citóna
2 polievkové lyžice worčestrovej omáčky
4 polievkové lyžice nakrájanj bazalky
soľ, mleté čierne korenie
Postup
- autor: anglicka kucharka
Zemiaky nakrájame na polovičky a dáme variť do osolenej vody. Varíme 5 minút a zlejeme. Vo väčšej panvici zohrejeme olej a opražíme kuracie stehná 6 - 8 minút dozlatista z každej strany. Vyberieme z panvice a odložíme do tepla. Do panvice dáme cibuľu, papriky a pražíme do mäkka asi 3 minúty. Pridáme zemiaky a varíme 3 - 4 minúty dozlatista. Pridáme kuracie stehná, paradajky, citrónovú kôru, šťavu, worčestrovú omáčku a varíme na nízkej teplote asi 15 minút alebo pokiaľ sa mäso neudusí. Osolíme a okoreníme. Posypeme bazalkou a podávame. Môžme podávať so zeleninovým šalátom.
Kategória:
Kuracie mäsoDruh mäsa:
Kuracie