Jamajské kura


Potrebujeme:
Na 6 porcii :
1 celé kura
1 cibuľa
1 veľká čili paprička
5 cm kúsok čerstvého zázvoru
1 celé kura
1 cibuľa
1 veľká čili paprička
5 cm kúsok čerstvého zázvoru
1 čajová lyžička miešanej škorice, koriandru, feniklu a muškátového orecha
3 polievkové lyžice vínneho octu
3 polievkové lyžice sójovej omáčky
1 polievková lyžica hnedého cukru
3 polievkové lyžice ananásového džúsu z konzervy
3 polievkové lyžice vínneho octu
3 polievkové lyžice sójovej omáčky
1 polievková lyžica hnedého cukru
3 polievkové lyžice ananásového džúsu z konzervy
Postup
- autor: anglicka kucharka
Predhrejeme rúru na 180°C. Kura položíme na plech a dáme piecť na 30 minút.
Cibuľu a čili papričky nakrájame nadrobno. Dáme ich do mixéra spolu s octom, nakrájaným zázvorom, sójovou omáčkou, anannásovou šťavou, cukrom a dobre vymixujeme. Vyberieme kura z rúry, zlejeme prebytočný tuk, nalejeme na kura pripravenú šťavu a dáme piecť na ďalších 45 minút. Pravidelne polievame kura počas pečenia šťavou aby sa nám nevysušilo. Podávame s ryžou. Typické letné jamajské jedlo. Dobrú chuť.
Kategória:
Kuracie mäsoDruh mäsa:
Kuracie