Grilované kuracie prsia s cícerovým pyré


Ochutnajte zdravé jedlo v podobe kuraťa s cícerovým pyré. Grilované kuracie prsia s cícerovým pyré sú tip na grilovačku.
Potrebujeme:
2 čerstvé červené papriky
2 hrušky
2 čajové lyžičky balzamikového octu
1 polievková lyžica olivového oleja
polovica cibule
1 strúčik cesnaku
500 g kuracích pŕs
Postup
- autor: anglicka kucharka
Nakrájame papriku na pásiky. Opečieme ich na grilovacej panvici do mäkka a nakrájame na malé kocky. Hrušky nakrájame na malé kocky, dáme do misky a primiešame papriku, ocot a 2 čajové lyžičky olivového oleja. Zlejeme vodu z cícera dáme do mixéra a vymixujeme so 100 ml vody.
Cibuľu a cesnak nakrájame na drobno. Do panvice dáme zohriať olej pridáme cesnak a cibuľu a opražíme do sklovita. Pridáme rozmixovaný cícer a zohrejeme. Mäso opečieme na grilovacej panvici alebo klasickej panvici dozlatista 15 - 20 minút. Na taniere naservírujeme kuracie prsia poliate paprikovou zmesou a cícerové pyré. Môžeme podávať s uvarenou brokolicou.
Kategória:
Kuracie mäsoDruh mäsa:
KuracieChod:
ObedSpôsob prípravy:
Grilované