Rolky z hovädzieho mäsa
Potrebujeme:
Na 4 porcie
450g hovädzieho mäsa
2 polievkové lyžice slnečnicového oleja
1 cibuľa, nakrájaná na drobno
1 mrkva, nastrúhaná
100g hríby, nakrájané na drobno
450g hovädzieho mäsa
2 polievkové lyžice slnečnicového oleja
1 cibuľa, nakrájaná na drobno
1 mrkva, nastrúhaná
100g hríby, nakrájané na drobno
1 stonka zelera, nastrúhaná
100g strúhanky
soľ, čierne korenie
300ml hovädzieho vývaru
400g hrubšie cestiviny
150g mrazeného hrášku
100g strúhanky
soľ, čierne korenie
300ml hovädzieho vývaru
400g hrubšie cestiviny
150g mrazeného hrášku
Postup
- autor: anglicka kucharka
Mäso naklepene na 5 mm tenký plát a nakrájame na 4 ronvaké štvorce. V panvici zohrejeme 1 polievkovú lyžicu oleja a pridáme cibuľu, mrkvu, hríby a zeler a opražíme asi 5 minút do mäkka. Zoberieme dole zo sporáka a primiešame strúhanku, osolíme a okoreníme. Rozdelíme medzi mäso a zrolujeme a zviažeme niťou. V panvici zohrejeme zvyšok oleja pridáme mäsové rolky opražíme z každej strany do hneda. Potom pridáme vývar, privedieme do varu. Zakryjeme pokrievkou a varíme na nízkej teplote 1 hodinu. Podávame s cestovinami a vareným hráškom.
Kategória:
Hovädzie mäsoDruh mäsa:
Hovädzie