Hovädzie s guinnessom

PripravaVarenie - pecenie

Potrebujeme:

Na 4 porcie
700g hovädzieho mäsa
2 polievkové lyžice hladkej múky
soľ, čierne korenie
3 polievkové lyžice slnečnicového oleja alebo masť
1 strúčik cesnaku
2 stredné cibule
3 stredne veľké mrkvy
450ml havädzieho vývaru
čerstvý tymián
čerstvý rozmarín
1 bobkový list
1 polievková lyžica worčestrovej omáčky
400ml piva guinness

Hodnotenie: 0.9 z 5. Celkom 8 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

Pripravíme si mäso, odrežeme všetok tuk a nakrájame na 3cm kocky. Do misky dáme múku, soľ a korenie. Dáme tam mäso a dobre premiešame. Vo väčšom hrnci zohrejeme 2 polievkové lyžice oleja alebo masti. Rýchlo opražíme mäso do hneda 4-5 minút. Ak hrniec nie je dostatočne veľký mäso opražíme na dvakrát. Vyberiemme všetko mäso z hrnca. Očistíme a nakrájame si všetku zeleninu. Cesnak nakrájame na drobno. Cibuľu nakrájame na tenké pásiky. Mrkvu nakrájame na kolieska. Do panvice kde sme pražili mäso pridáme zvyšnú polievkovú lyžicu oleja alebo masti dáme pražiť cibuľu a cesnak a pražíme do mäkka asi 4-5 minút. Pridáme mrkvu, mäso a hovädzí vývar. Pridáme s niťou zviazané tymiánové a rozmarínové stopky spolu s bobkovým listom a worčestrovou omáčkou. Privedieme do varu, znížime teplotu a zakryjeme pokrievkou. Varíme na nízkej teplote 1hodinu a 30 minút. Občas premiešame. Po hodine a pol pridáme guinness, privedieme do varu a pokračujeme vo varení na nízkej teplote ďalšiu hodinu alebo pokiaľ mäso nie je uvarené. Po uvarení vyberieme všetko mäso, zeleninu zo šťavy. Šťavu dáme späť na sporák a varíme bez pokrievky pokiaľ sa nám polovica šťavy neodparí. Potom všetko vložíme späť, podľa chuti osolíme a okoreníme a podávame. Podávame s chlebíkom alebo varenými zemiakmi.