Pečené zemiaky obalené v slaninke


Potrebujeme:
Na 6 - 8 porcii :
450 - 500 g na kocky nakrájanej slaniny
750 g uvarených zemiakov, nakrájaných na štvrťky
100 g strúhaného eidamu
Na omáčku :
450 - 500 g na kocky nakrájanej slaniny
750 g uvarených zemiakov, nakrájaných na štvrťky
100 g strúhaného eidamu
Na omáčku :
180 g tatárskej omáčky
150 ml majonézy
2 polievkové lyžice nasekaného čerstvého koriandru
1 / 2 avokáda, nakrájané na kocky
1 / 2 paradajky, nakrájaná na kocky
150 ml majonézy
2 polievkové lyžice nasekaného čerstvého koriandru
1 / 2 avokáda, nakrájané na kocky
1 / 2 paradajky, nakrájaná na kocky
Postup
- autor: anglicka kucharka
Predhrejeme rúru na 200°C. Slaninu nakrájame po dĺžke na tenké pásiky, aby sme ich mohli obtočiť okolo zemiakov, ktoré sme si napichali na špajdle. Položíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme 20 minút. Posypeme syrom, 2 minúty pred dopečením. Medzitým si v mixéry vymiešame tatársku omáčku, majonézu a koriander. Vyberieme do misky a priemiešame avokádo a paradajky. Misku položíme do prostriedku taniera a okolo naukladáme zemiaky a podávame.
Kategória:
Jedlá zo zeleninyChod:
ObedSpôsob prípravy:
Pečené