Bravčové na ananáse s karí ryžou
Potrebujeme:
400 g bravčového mäsa (stehno, alebo karé)
soľ
olej (najlepšie olivový)
2 PL ananásovej omáčky
cayensku štipľavú papriku
soľ
olej (najlepšie olivový)
2 PL ananásovej omáčky
cayensku štipľavú papriku
250 ml ryže
karí korenie
2 PL konzervovaného alebo čerstvého ananásu pokrájaného na kúsky
1 ČL kukuričného škrobu
1 dl vody
karí korenie
2 PL konzervovaného alebo čerstvého ananásu pokrájaného na kúsky
1 ČL kukuričného škrobu
1 dl vody
Ryžu opláchneme v studenej vode a dáme variť s 500 ml vody, pridáme jednu polievkovú lyžicu oleja (najradšej olivového), soľ a karí korenie. Ryžu necháme zovrieť a ďalej varíme pod pokrievkou pri zníženej teplote pokiaľ sa nevyparí všetka voda.
Bravčové mäso pokrájame buď na kocky alebo na pásiky, jemne osolíme a opražíme prudko na malom množstve oleja. Mäso opekáme ďalej pri nižšej teplote, až kým nie sú okraje mäsa opečené do zlata (cca 10-12 minút). Keď je mäso opečené pridáme ananásovú omáčku a ananás, mierne okoreníme cayenskou štipľavou paprikou a zahustíme vodou, v ktorej sme rozmiešali kukuričný škrob. Necháme zovrieť a servírujeme s karí ryžou.