Taštičky plnené fetou, špenátom a orechami


Potrebujeme:
Na 6 porcii: 200 g čerstvého špenátu, 25 g orechov, 450 g lístkového cesta, 30 ml alebo 2 polievkové lyžice mlieka, 100 g nových zemiakov, 100 g feta syr
Postup
- autor: anglicka kucharka
Predhrejeme rúru na 200°C. Špenátové listy umyjeme a dáme ich variť do osolenej vody na 2 minútky. Zlejeme a vyžmýchame všetku vodu. Necháme vychladnúť a nakrájame na drobno. Zemiaky nakrájame na kocky a dáme variť do osolenej vody pokiaľ sa neuvaria ale nesmú sa rozvariť. Fetu a orechy nakrájame na drobno. Všetko spolu zmiešame, zemiaky, špenát, orechy a fetu syr. Lístkové cesto rozvaľkáme na hrúbku 2 mm a vykrojíme 6 kruhov veľkosti 15 cm. Kraje cesta potrieme mliekom. Na každý kruh dáme asi lyžicu plnky pokiaľ všetku neminieme. Spojíme kraje dobre pritlačíme s prstami. Dáme na plech a potrieme mliekom. Pečieme v rúre 15 minút do zlatista. Servírujeme za tepla zo zeleninovým šalátom.
Kategória:
Jedlá zo zeleninyChod:
ObedSpôsob prípravy:
PečenéDiéta:
Vegetariánska