Medovníkový koláč
Zaujímavý spôsob podávania medovníkov. Medovníkový koláč je sladký dezert plný pravej vianočnej chuti.
Potrebujeme:
250 g medu
100 ml oleja
125 g práškového cukru
350 g hladkej múky
1 kypriaci prášok do pečiva
1 lyžička mletej škorice
100 ml oleja
125 g práškového cukru
350 g hladkej múky
1 kypriaci prášok do pečiva
1 lyžička mletej škorice
2 potlčené klinčeky
125 g vlašských orechov
2 vajcia
100 g olúpaných mandlí
125 g kandizovaných čerešní
125 g vlašských orechov
2 vajcia
100 g olúpaných mandlí
125 g kandizovaných čerešní
Med, olej a cukor za stáleho miešania privedieme do varu a necháme vychladnúť. Na dosku preosejeme múku, pridáme kypriaci prášok, škoricu klinčeky, zomleté orechy a premiešame. Pridáme vajcia, vychladnutú medovú zmes a vypracujeme hladké cesto. Cesto prikryjeme a necháme 1 hodinu postáť. Na pomúčenej doske cesto vyvaľkáme na hrúbku 1 cm a preložíme na vymastený plech. Ostrým nožom do cesta urobíme zárezy 5 x 5 cm.
Každý štvorec vyzdobíme mandľami a čerešňami. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 25 minút.
Kategória:
MedovníkyChod:
CukrovinkaSezóna:
VianoceSpôsob prípravy:
Pečené