Bryndzové pirohy plnené údeným mäsom

PripravaVarenie - pecenie

Potrebujeme:

300 g bryndze, 300 g hrubej múky, 2 vajcia, 200 g údeného vareného mäsa, 1 cibuľu, soľ, 2 dl sladkej smotany.
no image

Hodnotenie: 3.4 z 5. Celkom 11 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Mäso zomelieme. Na oleji speníme nakrájanú cibuľu a pridáme zomleté mäso, za stáleho miešania krátko opražíme. Necháme vychladnúť. Z múky, bryndze, vajec vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme na plát hrubý asi 5 mm. Plát nakrájame na štvorce o veľkosti asi 8 x 8 cm. Na každý položíme za lyžičku zomletého mäsa. Štvorec preložíme na polovicu tak, aby vznikol trojuholník. Okraje popritláčame vidličkou. Varíme v osolenej vode asi 10 minút. Hotové pirohy prelejeme smotanou.