Bryndzové pirohy plnené údeným mäsom


Potrebujeme:
300 g bryndze, 300 g hrubej múky, 2 vajcia, 200 g údeného vareného mäsa, 1 cibuľu, soľ, 2 dl sladkej smotany.
Mäso zomelieme. Na oleji speníme nakrájanú cibuľu a pridáme zomleté mäso, za stáleho miešania krátko opražíme. Necháme vychladnúť. Z múky, bryndze, vajec vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme na plát hrubý asi 5 mm. Plát nakrájame na štvorce o veľkosti asi 8 x 8 cm. Na každý položíme za lyžičku zomletého mäsa. Štvorec preložíme na polovicu tak, aby vznikol trojuholník. Okraje popritláčame vidličkou. Varíme v osolenej vode asi 10 minút. Hotové pirohy prelejeme smotanou.
Kategória:
Jedlá z cestovínChod:
ObedTyp Kuchyne:
SlovenskáSpôsob prípravy:
Varené