Jablkový hnetený koláč
Výborný koláč plný šťavnatých jabĺk. Jablkový hnetený koláč možno poznáte pod názvom "popichaný".
Potrebujeme:
60 dkg polohrubej múky
1 Palmarin
10 dkg práškového cukru
4 žĺtky
3 lyžice kyslej smotany alebo kyslého mlieka
1 Palmarin
10 dkg práškového cukru
4 žĺtky
3 lyžice kyslej smotany alebo kyslého mlieka
1 kypriaci prášok do pečiva
Plnka:
strúhané jablká
1 vanilkový cukor
1 škoricový cukor
Plnka:
strúhané jablká
1 vanilkový cukor
1 škoricový cukor
Vypracujeme cesto, rozdelíme ho na 2 časti a na pomúčenej doske ho vyvaľkáme. Cesto dáme na plech, pridáme strúhané jablká, posypeme vanilkovým a škoricovým cukrom, prikryjeme druhou časťou cesta. Cesto popicháme vidličkou a upečieme. Po upečení posypeme práškovým cukrom.