Pudingoš

Priprava

Potrebujeme:

Cesto :
1 kg hladkej múky, 100 g kryštálového cukru, 2 kocky droždia, 4 dl mlieka, 5 lyžíc oleja, soľ, 1 kypriaci prášok do pečiva, sneh z troch bielkov.
Plnka :
3/4 l mlieka, 2 vrecúška pudingu (čokoládový a kakaový), 4 lyžice kakaa, 300 g kryštálového cukru, 1 stužený tuk.
no image

Hodnotenie: 5 z 5. Celkom 1 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Plnka :
Z mlieka, cukru, kakaa a pudingu uvaríme hustý krém a do horúceho vmiešame stužený tuk. Necháme vychladnúť.
Cesto :
Z múky, cukru, kvásku (z mlieka a droždia), oleja, štipky soli, kypriaceho prášku do pečiva spracujeme cesto, do ktorého zamiešame sneh z bielkov. Cesto rozdelíme na 6 rovnakých bochníkov. Rozvaľkáme ich naplníme plnkou a stočíme ako závin. Po dva záviny spletieme. Vzniknú 3 pletenky, ktoré uložíme na vymastený plech, natrieme rozšľahanými žĺtkami a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200°C a pečieme cca 45 minút.