Pečená klobása s bylinkami


Potrebujeme:
Na 4 porcie
454g klobásy alebo anglických párkov
4 stredne veľké zemiaky, nakrájané na kocky
2 biele žemle, natrhané na menšie
rozmarín
454g klobásy alebo anglických párkov
4 stredne veľké zemiaky, nakrájané na kocky
2 biele žemle, natrhané na menšie
rozmarín
2 strúčiky cesnaku, nakrájaný na drobno
2 polievkové lyžice olivového oleja
soľ a čierne korenie
270g paradajok
2 polievkové lyžice olivového oleja
soľ a čierne korenie
270g paradajok
Postup
- autor: anglicka kucharka
Predhrejeme rúru na 210˚C/plyn 7. Do pekáča dáme olej, zemiaky a na 3 kúsky nakrájané klobásky alebo párky. Na to dáme žemle, nasekaný rozmarín, cesnak, olej, soľ a čierne korenie. všetko spolu dobre premiešame a dáme piecť do rúry na 25 minút. Vyberieme to z rúry, premiešame, pridáme paradajky a dáme to späť do rúry na 5 minút, pokiaĺ zemiaky a klobása nie sú uvarené. Rýchla a chutná večera.
Kategória:
Iné a mleté mäsoDruh mäsa:
BravčovéChod:
ObedTyp Kuchyne:
AnglickáSpôsob prípravy:
Pečené