Makový koláč s čokoládou (bezlepkové, bez mlieka, sóje)

PripravaVarenie - pecenie

Dezert, ktorý neobsahuje lepok a ďalšie alergény. Makový koláč s čokoládou je dezert zo slovenskej kuchyne.

Potrebujeme:

2 hrnčeky kryštálového cukru
3 vajcia
1 hrnček ryžového mlieka
1 hrnček oleja
1 hrnček nemletého maku
1 jablko
1 hrnček kukuričnej múky hladkej
1,5 hrnčeka APROMIX alebo PROMIX PK špeciál - fy.Novalim
Na potretie:
kyslastý lekvár
čokoládová poleva zo 100 g bezlepkovej čokolády
2 ČL palmového tuku.

Hodnotenie: 2.6 z 5. Celkom 5 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

Vymiešame žĺtka a cukor na penu. Môžeme pridať 3 PL horúcej vody. Trochu cukru si odložíme do bielok na sneh. Pridáme mlieko, olej, nemletý mak, najemno postrúhané jablko a nakoniec múku. Premiešame. Urobíme sneh a opatrne ho vmiešame do cesta.
Vylejeme na plech pokrytý papierom a upečieme - na 180°C 20-25 minút. Po vychladnutí natrieme lekvárom, najlepšie ríbezľovým a polejeme čokoládovou polevou – nad parou rozpustíme 1 tab. bezlepkovej čokolády a 1-2 ČL palmového tuku.