Pečená plnená kačica
Tip na sviatočný obed v podobe pečenej kačice. Pečená plnená kačica je jemné mäsko, ktoré môžete podávať s kapustou a knedľou alebo lokšami.
Potrebujeme:
1 kačica
kačacia pečeň
1-2 cibule
2 lyžice tuku
žemľu alebo rožok
2-3 lyžice mlieka
kapiu
kačacia pečeň
1-2 cibule
2 lyžice tuku
žemľu alebo rožok
2-3 lyžice mlieka
kapiu
petržlenovú vňať
soľ
vegetu
práškový cukor
muškátový oriešok
mletá červená paprika
soľ
vegetu
práškový cukor
muškátový oriešok
mletá červená paprika
QEKB4c982x8
Postup
- autor: Edita
Kačicu umyjeme, zvnútra aj zvonku osolíme a vložíme ju do pekáča.
Žemľu alebo rožok pokrájame na malé kocky, navlhčíme mliekom. Na masti si opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme pomletú pečeň, kapiu, petržlenovú vňať, mletú červenú papriku, soľ a muškátový oriešok. Do tejto plnky primiešame navlhčený rožok a dáme ju do kačice.
Olej zmiešame s paprikou a trochou korenia. Kačicu ním z obidvoch strán natrieme a pečieme asi 45 min. Občas ju polejeme výpekom. Kačicu otočíme a pečieme ešte 45 minút. Občas ju polejeme výpekom, do ktorého podľa potreby dolievame vodu.
Kategória:
Kačacie mäsoDruh mäsa:
KačacieChod:
ObedSpôsob prípravy:
Pečené