Kuracie prsia s ananásom III
Výborný spôsob ako spojiť slanú chuť kuracích pŕs so sladkou chuťou ananásu. Kuracie prsia s ananásom najlepšie zachutia s ryžou.
Potrebujeme:
500 g kuracích pŕs
200 g šampiňónov
4 lyžice oleja
1 konzerva ananásového kompótu
mletú červenú papriku
soľ
200 g šampiňónov
4 lyžice oleja
1 konzerva ananásového kompótu
mletú červenú papriku
soľ
vegetu
mleté čierne korenie
maslo
práškový cukor
2 lyžice solamylu
mleté čierne korenie
maslo
práškový cukor
2 lyžice solamylu
vI9YpVZxlQQ
Postup
- autor: Edita
Na oleji si sprudka opražíme kuracie prsia nakrájané na plátky. Opražené si ich presypeme do hrnca a opražíme si šampiňóny s ananásom a maslom premiešané s trochou mletej červenej papriky. Takto pripravené hríby si pridáme do hrnca s mäsom, do ktorého dolejeme vývar alebo šťavu z ananásového kompótu, ochutíme soľou, korením, vegetou, cukrom a prikryté povaríme.
Vývar si potom zahustíme solamylom vymiešaným v troche vody a pridáme ho do mäsa.
Omáčku s mäsom necháme zovrieť a dochutíme podľa chuti. Podávame s ryžou.
Kategória:
Kuracie mäsoDruh mäsa:
KuracieChod:
ObedSpôsob prípravy:
Vyprážané