Kuracie prsia s ananásom III

Výborný spôsob ako spojiť slanú chuť kuracích pŕs so sladkou chuťou ananásu. Kuracie prsia s ananásom najlepšie zachutia s ryžou.

Potrebujeme:

500 g kuracích pŕs
200 g šampiňónov
4 lyžice oleja
1 konzerva ananásového kompótu
mletú červenú papriku
soľ
vegetu
mleté čierne korenie
maslo
práškový cukor
2 lyžice solamylu

Hodnotenie: 3.1 z 5. Celkom 15 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

vI9YpVZxlQQ

Postup

  • autor:

Na oleji si sprudka opražíme kuracie prsia nakrájané na plátky. Opražené si ich presypeme do hrnca a opražíme si šampiňóny s ananásom a maslom premiešané s trochou mletej červenej papriky. Takto pripravené hríby si pridáme do hrnca s mäsom, do ktorého dolejeme vývar alebo šťavu z ananásového kompótu, ochutíme soľou, korením, vegetou, cukrom a prikryté povaríme.
Vývar si potom zahustíme solamylom vymiešaným v troche vody a pridáme ho do mäsa.
Omáčku s mäsom necháme zovrieť a dochutíme podľa chuti. Podávame s ryžou.