Talianske kuracie rizoto
Pripravte si obed alebo večeru na taliansky spôsob. Talianske kuracie rizoto je zdravé jedlo plné chutí.
Potrebujeme:
300 g ryže
300 g kuracích pŕs
100 g mrazeného hrášku
500 ml vývaru
50 g masla
1 cibuľu
cherry paradajky
150 g strúhaného syra
300 g kuracích pŕs
100 g mrazeného hrášku
500 ml vývaru
50 g masla
1 cibuľu
cherry paradajky
150 g strúhaného syra
petržlenová vňať
mleté čierne korenie
majorán
soľ
cesnak
vegeta
olej
mleté čierne korenie
majorán
soľ
cesnak
vegeta
olej
AFJ84w3fY34
Postup
- autor: Edita
Na masle s petržlenovou vňaťou si opražíme pokrájaný cesnak. Pridáme cherry paradajky, soľ, vegetu a nakoniec hrášok.
Na troche oleja si speníme cibuľu pokrájanú na kocky, do ktorej si dáme sprudka opražiť kuracie prsia pokrájané na kocky. Ochutíme soľou a vegetou.
Na plechu, v ktorom si rizoto dorobíme v rúre, si opečieme ryžu na troche oleja. Dolejeme vývar príp. vodu dochutenú vegetou, opražené kuracie mäso a necháme zovrieť.
Následne vložíme prikrytý plech do vyhriatej rúry, pokiaľ sa ryža neuvarí. Do hotového rizota si primiešame opražené cherry paradajky s hráškom. Podávame s nastrúhaným syrom na vrchu.
Kategória:
Kuracie mäsoDruh mäsa:
KuracieChod:
ObedSpôsob prípravy:
Varené