Ananásová torta s marcipánom (bezlepkové, bez mlieka a sóje)

Potrebujeme:

1.korpus - okrúhly: 5 vajec, 5PL kryštálového cukru, 2PL kukuričnej hl.múky, 3PL APROMIX al.Promix PK špeciál

2.korpus – srdce: 3 vajcia, 3PL tmavého trstinového cukru, 1PL kukuričnej hl.múky, 2PL APROMIX al.Promix PK špeciál

Krém: 2dl ryžového mlieka, 1PL (kopcovitá) Gustinu, 1 vanilkový cukor Dr.Oetker, 150g palmového tuku, 200g práškového cukru (bezlepkového)

marcipán rôznych farieb (aspoň štyri)
1 konzerva ananásu
jahodový alebo ríbezľový džem

Hodnotenie: 2.9 z 5. Celkom 18 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

1.korpus: Z bielok vyšľaháme sneh, pridáme cukor a ešte vyšľaháme dotuha. Primiešame žĺtka a jemne vmiešame múku. Vylejeme do tortovej formy priemeru 22cm. Dno formy vyložíme papierom na pečenie. Pečieme na 180°C asi 30minút. Po upečení necháme chvíĺku vo forme, potom oddelíme okraje, vyklopíme a stiahneme papier.
2.korpus: Z bielok vyšľaháme sneh, pridáme cukor a ešte vyšľaháme dotuha. Primiešame žĺtka a jemne vmiešame múku. Vylejeme do menšej formy, napríklad v tvare srdca. Dno formy vyložíme papierom na pečenie. Pečieme na 180°C asi 15-20 minút. Po upečení necháme chvíĺku vo forme, potom oddelíme okraje, vyklopíme a stiahneme papier.
Krém: Uvaríme mlieko s Gustinom a vanilkovým cukrom. Necháme dobre vychladnúť. Palmový tuk vymiešame s práškovým cukrom. Potom po troche pridávame uvarený puding. Vymiešame hladký krém.
Dokončenie: 1.korpus rozkrojíme na dve časti, naplníme 1/3 krému, nahusto poukladáme nadrobno pokrájaný ananás, natrieme ďalšiu tretinu krému (časť krému si necháme na okraje) a priložíme korpusom. Natrieme krémom okraje aj vrchnú časť okrúhleho korpusu.
2.korpus-srdce rozkrojíme na dve časti a naplníme jahodovým džemom. Srdce položíme na okrúhly korpus, tiež natrieme boky a vrch krémom.
Z marcipánu urobíme ružičky a figúrky, ktorými ozdobíme tortu. Červený marcipán rozvaľkáme natenko a vykrojíme podľa formy srdce, ktoré položíme na korpus srdca. Formičkou srdce vykrajujeme srdiečka a ozdobíme nimi okraje spodného korpusu. Figúrkami a kvietkami ozdobíme celú tortu.