Kinder koláč

PripravaVarenie - pecenie

Dezert zo slovenskej kuchyne inšpirovaný lahodnou cukrovinkou z čokolády. Kinder koláč poteší svojou chuťou nielen deti.

Potrebujeme:

1 l mlieka
9 vajec
2,5 balíčka vanilkového pudingového prášku
100 g vlašských orechov
300 g masla
20 PL kryštálového cukru
3 PL hladkej múky
3 PL strúhanky
2 PL kakaa
1,5 PL oleja
100 g čokoládového krému (nutela, alebo nejaký čokoládový krém z obchodu)
1/2 balíčka prášku do pečiva
2 šľahačkové smotany
1 stužovač šľahačky
soľ

Hodnotenie: 3.7 z 5. Celkom 31 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Plnka:
Z 1 l mlieka, 9 žĺtkov, 2,5 vanilkových pudingových práškov a 9 PL lyžíc kryštálového cukru uvaríme puding. Vo vodnom kúpeli ochladíme a po častiach primiešavame k 300 g rozšľahaného masla. Do polovice krému vmiešame kakao.
Cesto:
9 bielok so štipkou soli vymiešame na tuhý sneh, do ktorého pridáme 9 PL kryštálového cukru, 3 PL hladkej múky, 3 PL strúhanky , 1,5 PL oleja a 1/2 balíčka prášku do pečiva. Plech na pečenie vystelieme papierom a potrieme ho olejom. Na spodok rozvrstvíme na hrubo nasekané vlašské orechy a vylejeme cesto. Pri teplote 180° C upečieme do ružova.
Po upečení koláč vyberieme, odstránime papier a koláč vložíme do plechu tak, aby orechy boli na vrchu. Ešte teplý povrch koláča potrieme čokoládovým krémom a necháme vychladnúť. Pripravenú plnku po kopčekoch lyžicou striedavo ukladáme na koláč. Rozotrieme a uhladíme.
Nakoniec si vyšľaháme 2 čerstvé šľahačky s cukrom a stužovačom šľahačky a rozotrieme na povrch. Posypeme kakaom alebo strúhanou čokoládou.