Perník (bez lepku, mlieka, sóje)


Jednoduchý dezert zo slovenskej kuchyne. Perník je obľúbený koláč, ktorý si môžete pripraviť aj na bezlepkový spôsob.
Potrebujeme:
Cesto:
2 vajcia
200 g práškového cukru (bezlepkového!)
1 dl oleja
0,5 l ryžového mlieka
3 PL kakaa
1 ČL sódy bikarbóny
3 PL pikantného lekváru
1 balenie prášku do perníka
100 g ryžovej hl.múky
2 vajcia
200 g práškového cukru (bezlepkového!)
1 dl oleja
0,5 l ryžového mlieka
3 PL kakaa
1 ČL sódy bikarbóny
3 PL pikantného lekváru
1 balenie prášku do perníka
100 g ryžovej hl.múky
50 g kukuričnej hl.múky
250 g Promix PK špeciál
(môžeme dať aj mleté orechy 3-4 lyžice)
Poleva:
4 PL práškového cukru
1 PL palmového tuku alebo Cery
1 PL kakaa
2 PL ryžového mlieka
(alebo 1 čokoláda na varenie Orion a trochu tuku Cera - rozpustiť vo vodnom kúpeli)
250 g Promix PK špeciál
(môžeme dať aj mleté orechy 3-4 lyžice)
Poleva:
4 PL práškového cukru
1 PL palmového tuku alebo Cery
1 PL kakaa
2 PL ryžového mlieka
(alebo 1 čokoláda na varenie Orion a trochu tuku Cera - rozpustiť vo vodnom kúpeli)
Postup
- autor: Bezlepková kuchárka
Cesto: Vymiešame celé vajcia s práškovým cukrom dopenista. Postupne pridávame olej, mlieko, kakao,
lekvár a múku zmiešanú s práškom do perníka a sódou bicarbonou. Pečieme vo vyhriatej rúre 25-30
minút. Po vychladnutí natrieme čokoládovú polevu.
Poleva: Všetko dáme do malého kastrólika a vo vodnom kúpeli rozpustíme a vymiešame. Mlieko
pridávame podľa hustoty. Ak by sa poleva zrazila, treba tiež pridať pár kvapiek mlieka alebo vody.
Kategória:
KoláčeChod:
DesiataTyp Kuchyne:
SlovenskáSpôsob prípravy:
PečenéDiéta:
Bezlepková