Plnené kuracie prsia s nivou a olivami

Jemné kuracie mäso podávané s jemnou omáčkou. Plnené kuracie prsia s nivou a olivami sú tip na výborný obed.
Potrebujeme:
1 kg kuracie prsia
100 g maslo obyčajné
olivy bez kôstok 200 g
100 g maslo obyčajné
olivy bez kôstok 200 g
šampiňóny zavárané 400 g
syr niva 100 g
červená paprika mletá sladká
syr niva 100 g
červená paprika mletá sladká
dxK39XPf-Go
Postup
- autor: Michal
Rezne dôkladne umyjeme, rozkrojíme na polovicu, jemne rozklepeme. Z pŕs zostanú malé odrezky, ktoré odložíme zvlášť. Mäso posolíme a dáme naň kúsky nivy a olivy, prikryjeme druhou polovicou a spojíme špáradlami. Na panvici speníme celé maslo, na ktorom z oboch strán opražíme do ružova naplnené prsia. Keď máme všetky prsia opražené, pridáme do "výpeku" kuracie odrezky z pŕs, šampiňóny aj so šťavou, soľ, papriku. Keď je mäso-odrezky podusené, pridáme zvyšok nivy cca 20 g, necháme ju rozvariť až zahustí zmes. Podávame s hranolkami. Všetko dôkladne polejeme šťavou z výpeku.
Príprava cca 90 minút, 8 porcií.
Kategória:
Kuracie mäsoDruh mäsa:
KuracieChod:
ObedSpôsob prípravy:
Vyprážané