Makový koláč s vanilkovým krémom (bezlepkový, bez mlieka, sóje)
Lahodne vyzerajúci dezert vhodný na rôzne oslavy. Makový koláč s vanilkovým krémom neobsahuje lepok, mlieko, sóju.
Potrebujeme:
5 PL horúcej vody
2 dl kryštálového cukru
2 dl múky PROMIX PK špeciál (fy.Novalim)
2 dl celého maku
1/2 prášku do pečiva Dr.Oetker
5 bielok
Krém:
5 dl vody
5 PL sušeného ryžového nápoja (napr.Asiana)
1 Zlatý klas
1 vanilkový cukor Dr.Oetker
15 dkg palmového tuku
2 PL práškového cukru (bezlepkového)
Postup
- autor: Bezlepková kuchárka
Vymiešame žĺtka, cukor a vodu do penista. Pridáme mak a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec jemne vmiešame sneh z 5 bielok. Môžeme do snehu pridať trochu cukru, aby bol pevnejší. Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme asi 15 minút na 170°C v teplovzdušnej rúre. ( V inej rúre si treba teplotu prispôsobiť - bude vyššia)
Krém urobíme nasledovne:
Vodu, práškový ryžový nápoj, žĺtka, Zlatý klas a vanilkový cukor dobre rozmiešame. (Môžeme použiť aj hotový ryžový nápoj - napr.Alnatura Reis drink - 1/2 litra). Privedieme do varu a dobre prevaríme. Necháme úplne vychladnúť. Palmový tuk a práškový cukor dobre vymiešame, necháme schladiť a potom opatrne po častiach vmiešame pudingovú zmes. Hotový krém natrieme na makový koláč. Povrchu posypeme posekanými vlašskými orechmi.
Kategória:
KoláčeChod:
DezertTyp Kuchyne:
SlovenskáSezóna:
NarodeninySpôsob prípravy:
PečenéDiéta:
Bezlepková