Parená knedľa (bez lepku, mlieka, sóje a vajec)

PripravaVarenie - pecenie

Po domácky pripravená príloha k jedlám, ktorá zachutí skoro ku všetkému. Parená knedľa je výborná príloha.

Potrebujeme:

250 g múky MIX B od fy.Schär
225 ml teplej vody
1/2 ČL soli
1/4 kocky droždia FALA alebo VIVO

Hodnotenie: 2.7 z 5. Celkom 20 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

Do misy dáme múku, soľ. Do pohára nalejeme odmerané množstvo teplej vody (radšej dať na začiatku 225 ml a ak treba potom trošku pridať, aby nebolo cesto príliš riedke) a rozpustíme v nej droždie.
Vlejeme do múky a mixérom vymiesime husté cesto. Cesto preložíme do menšej hranatej silikónovej nádoby a necháme podkysnúť aspoň 30 minút (cesto by sa malo dvihnúť asi po okraj nádoby).
Do veľkého hrnca s pokrievkou alebo do pekáča, ktorý sa dá prikryť tesne iným pekáčom, dáme trochu vody. Asi toľko, aby nevyvrela počas parenia. Na spodok dáme nejakú kovovú podložku (mriežku), aby nádoba s cestom bola na nej položená a nebola vo vode. Vodu dáme zovrieť, vložíme nádobu s cestom, prikryjeme a necháme pariť 20-25 minút. Potom vyberieme, necháme chvíľu postáť a knedľu opatrne odlepíme a vyklopíme.