Špenátové halušky


Recept na halušky si môžeme skombinovať so špenátom. Špenátové halušky sú zdravšou variantou halušiek, taktiež ich môžeme podávať s opraženou slaninou.
Potrebujeme:
2 vajcia
400 g špenátu (varený, mrazený)
600 g polohrubej múky
vodu
400 g špenátu (varený, mrazený)
600 g polohrubej múky
vodu
soľ
olej
mleté čierne korenie
2 kyslé smotany
olej
mleté čierne korenie
2 kyslé smotany
Postup
- autor: lena
V mise zmiešame múku, vajcia, špenát, koreniny, olej a vodu na hustú hmotu. Vo vriacej a osolenej
vode vyvaríme špenátové halušky, ktoré po vyvarení premiešame s 2 kyslými smotanami. Podávame
ihneď na taniere. Prípadne môžeme posypať pažítkou, alebo opraženou slaninkou.
Kategória:
Jedlá zo zeleninyChod:
ObedTyp Kuchyne:
SlovenskáSpôsob prípravy:
Varené