Kuracie prsia s kôprovou omáčkou
Kôpor je veľmi aromatická rastlina. Pre tých, ktorí ho v jedlách obľubujú, máme recept. Kuracie prsia s kôprovou omáčkou rozvoňajú vašu kuchyňu.
Potrebujeme:
1 kg kuracích pŕs
80 g oleja
50 g masla
100 g hladkej múky
500 ml vývaru
1l mlieka
80 g oleja
50 g masla
100 g hladkej múky
500 ml vývaru
1l mlieka
1 smotana 12%
50 ml octu
1 ČL cukru
soľ
200 g čerstvo nasekaného kôpru
2 žĺtky
50 ml octu
1 ČL cukru
soľ
200 g čerstvo nasekaného kôpru
2 žĺtky
Postup
- autor: lena
Z oleja a múky pripravíme zlatistú zápražku, zalejeme ju vychladnutým vývarom, dobre rozšľaháme,
pridáme mlieko, osolíme a za občasného miešania prevaríme. Jemne nasekaný kôpor prevaríme s
octom a vlejeme do omáčky. Pridáme smotanu. V časti mlieka vyšľaháme 2 žĺtky, vlejeme do omáčky,
pridáme maslo, 1 ČL cukru, dochutíme soľou a povaríme.
Kuracie prsia nasolíme, okoreníme a vyprážame na oleji.
Podávame s ryžou, alebo varenými zemiakmi.