Ovocný koláč so želatínou (bez lepku, mlieka, sóje)
Osviežujúci dezert pre malých i veľkých. Ovocný koláč so želatínou je recept na bezlepkový dezert.
Potrebujeme:
5 vajec
5 PL jemného kryštálového cukru
2 PL hladkej kukuričnej múky
4 PL Promix PK-špeciál
Krém:
2 dl vody
2 PL sušeného ryž.nápoja Asiana
1 PL kopcovitá Gustinu
5 PL práškového cukru
Želé:
2 bal.tortovej želatíny (1číra a 1červená)
5 PL kryštálového cukru
1/4 l vody
1/4 l ovocnej šťavy (môže byť aj zo sirupu Jupí - ovocný, citrón...)
čerstvé ovocie - jahody, maliny, ríbezle, polené čerešne, višne...
Postup
- autor: Bezlepková kuchárka
Cesto:
5 bielok vyšľaháme na tuhý sneh, pridáme cukor a znovu vyšľaháme. Pridáme žĺtka, zamiešame a nakoniec jemne vmiešame múku. Vylejeme na plech, vystlaný papierom na pečenie. Pečieme 10 min. na 180°C v teplovzdušnej rúre. Necháme úplne vychladnúť.
Krém:
Do kastrólika dáme vodu, práškový ryž.nápoj a Gustin. Dobre premiešame a uvaríme na hustú kašu. Necháme úplne vychladnúť.
Vymiešame tuk a práškový cukor, po častiach doň zamiešame vychladnutý pudingový krém. Krém natrieme v tenkej vrstve na vychladnuté cesto.
Posypeme umytým drobným ovocím. Dáme do chladničky, aby krém stuhol.
Na ovocie vylejeme želatínu, ktorú pripravíme podľa návodu na obale. Pozor, nesmie byť horúca, ale vlažná, lebo by sa roztopil krém.
Necháme stuhnúť v chladničke pár hodín a potom podávame. Je dobrý, keď je poriadne vychladený.