Kurací perkelt s haluškami


Perkelt vychádza z maďarskej kuchyne, je to jedlo podobné gulášu. Pripraviť sa dá zo všetkých druhov mäsa. K perkeltu je najvhodnejšie podávať halušky.
Potrebujeme:
1 kg kuracie prsia alebo kurča, králik
2 cibule
1 smotana na varenie
2 PL hladká múka
olej
2 cibule
1 smotana na varenie
2 PL hladká múka
olej
voda
soľ
mleté čierne korenie
červená paprika
mletá rasca
soľ
mleté čierne korenie
červená paprika
mletá rasca
Postup
- autor: lena
Na oleji popražíme nakrájanú cibuľu, pridáme na kocky nakrájané kuracie prsia, soľ, korenie,
červenú papriku. Popražíme, aby sa nám mäso zatiahlo a podlejeme vodou. Dusíme cca 20 min.
Pripravíme zátrepku z hladkej múky a vody a vlejeme do perkeltu. Prevaríme 5 min. a odstavíme z
ohňa, nakoniec prilejeme za stáleho miešania smotanu.
Vhodná príloha sú halušky.
Kategória:
Kuracie mäsoDruh mäsa:
KuracieChod:
ObedTyp Kuchyne:
MaďarskáSpôsob prípravy:
Dusené