Harlekýn


Sladký dezert vhodný na oslavy narodenín. Harlekýn je jemný zákusok, ktorým potešíte maškrtné jazýčky.
Potrebujeme:
4 PL cukru
2 PL vody
2 PL oleja
4 PL polohrubej múky ( alebo 2 PL polohrubej, 2 PL hladkej)
1 PL kakaa (kopcovitá)
Plnka:
2 dl mlieka
125 g masla (možeme dať na polovicu s Herou)
1-2 PL práškového cukru
1 PL kakaa
1 šľahačka
kúsok čokolády na varenie
Postup
- autor: Bezlepková kuchárka
Vymiešame 4 žĺtka s tromi PL cukru, pridáme vodu, vymiešame na penu, pridáme olej, kakao a múku.
Nakoniec jemne vmiešame sneh z bielok, ktoré sme vyšľahali s 1 PL cukru.
Dáme do tortovej formy, ktorú sme vystlali papierom na pečenie.
Pečieme asi 15-20 minút na 180°C v teplovzdušnej rúre. Vyberieme z rúry, necháme chvíľku postáť
a potom odstránime okraj formy, vyklopíme, stiahneme papier a položíme na tanier, tácku.
Necháme dobre vychladnúť, potom natrieme plnkou, na ňu dáme šľahačku vyšľahanú dotuha bez
cukru. Posypeme postrúhanou čokoládou.
Plnka:
Uvaríme puding z 2 dl mlieka a 1 PL Gustinu. Necháme dobre vychladnúť.
Vymiešame práškový cukor a maslo. Pridáme kakao a nakoniec vychladnutý puding.
Kategória:
TortyChod:
DezertTyp Kuchyne:
SlovenskáSezóna:
NarodeninySpôsob prípravy:
Pečené