Lahodný koláč s lesným ovocím a mascarpone

PripravaVarenie - pecenie

Chutný recept na dezert hlavne v letnom období. Lahodný koláč s lesným ovocím a mascarpone Vás osvieži ovocnou chuťou.

Potrebujeme:

Cesto:
200 g polohrubej múky
1 ČL kypriaceho prášku
100 g masla (aj na vymastenie treba)
50 g mletého cukru
1 vajce
Plnka:
250 g mascarpone
1/2 šťavy z citróna
1 vajce
2 vanilky, kaviár z vanilky
300 g lesného ovocia, čučoriedok

Hodnotenie: 2.4 z 5. Celkom 21 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Teplovzdušnú rúru zapneme na 180°C.
Múku zmiešame s kypriacim práškom, pridáme cukor, vajce a mäkké maslo. Vypracujeme hladké
cesto. Ak by sa nám cesto zdalo príliš riedke, pridáme ešte trošku múky.
Formu na pečenie vymastíme maslom. Cesto preložíme do formy a rovnomerne ho rozvaľkáme,
pričom nesmieme zabudnúť vytvoriť vyššie, ale tenké okraje.
V miske zmiešame mascarpone so šťavou z polovice citróna, pridáme vajce, cukor a kaviár z jednej
vanilky. Dobre premiešame. Zmes potom rovnomerne rozotrieme na pripravené cesto.
Koláč posypeme lesným ovocím alebo čučoriedkami.
Formu vložíme do vyhriatej rúry a pečieme cca 35 minút - kým nie je hotové cesto a plnka nie je
tuhšia.
Po upečení koláč necháme vychladnúť - koláč sa bude dať potom ľahko vybrať z formy a aj plnka
ešte trochu stuhne.
Podávame posypané práškovým cukrom, prípadne s dobrou šľahačkou.