Cvikla so zázvorom


Výborný šalát, ktorý môžete podávať k rôznym jedlám. Cvikla so zázvorom je zdravá príloha.
Potrebujeme:
1/5 kg cvikle
kúsok čerstvého zázvoru
50 g hrozienok
1 citrón
kúsok čerstvého zázvoru
50 g hrozienok
1 citrón
lyžičku medu
soľ
korenie
mletá rasca
soľ
korenie
mletá rasca
Postup
- autor: Mima
Cviklu uvaríme, ošúpeme a pokrájame na malé hranolky (alebo nastrúhame na hrubom strúhadle),
pridáme hrozienka, citrónovú šťavu, lyžičku medu a strúhaný zázvor. Ochutíme korením, troškou rasce
a soli.
Necháme postáť a podávame ako samostatný šalát alebo ako prílohu k mäsitým alebo syrovým jedlám.
Kategória:
Zeleninové šalátyChod:
ŠalátSpôsob prípravy:
VarenéDiéta:
Vegetariánska