Rizoto rukola
Ryžu uvarenú spolu so zeleninou a mäsom poznáme pod názvom rizoto. Rizoto rukola je klasický recept na rizoto, vylepšený lístkami rukoly a posypaným syrom.
Potrebujeme:
500 g mäso / kuracie alebo morčacie prsia
500 g ryža
4 väčšie mrkvy
1 pór
1 cibuľa
hrsť rukoly
500 g ryža
4 väčšie mrkvy
1 pór
1 cibuľa
hrsť rukoly
1 dcl olej
kari korenie
červená paprika
rasca mletá
tvrdý syr
kari korenie
červená paprika
rasca mletá
tvrdý syr
Postup
- autor: Michal
Mäso nakrájame na kocky. Pór na kolieska a vytlačíme stred.
Mrkvu očistíme a nastrúhame. 1/2 cibuľky nakrájame nadrobno.
Ryžu dáme dusiť s cibuľkou (opražíme cibuľku, pridáme ryžu, podlejeme a za občasného miešania spolu varíme cca 20 min.)
1/2 cibuľky popražíme na oleji spolu s pórom a mrkvou cca 15 min. Následne pridáme mäso a vydusíme spolu domäkka.
Keď je mäso hotové, pridáme ryžu, premiešame. Podávame dozdobené lístkami rukoly a postrúhaným syrom.
Kategória:
Kuracie mäsoDruh mäsa:
KuracieChod:
ObedSpôsob prípravy:
Dusené