Pepkové prsia

PripravaVarenie - pecenie

Pepkové prsia sú rýchly a pomerne zdravý recept na prípravu skvelého jedla.

Potrebujeme:

  • 500 g kuracie mäso - prsia
  • 1 bal baby špenát
  • 3 strúčik cesnak
  • 2 ks feferónky
  • 2 ks pórik
  • čierne mleté korenie
  • štipka soľ
  • olivový olej
  • 100 g syr
  • ryža
  • 1 ks malá cibuľka
  • 1 ČL vegeta

Hodnotenie: 3.9 z 5. Celkom 14 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Prsia si narežeme na rezne, vyklepeme, posolíme a okoreníme, a potom osmahneme na olivovom oleji do mäkka. Na výpeku si osmahneme pórik, pridáme umytý špenát, feferónky, cesnak, občas premešieme a po cca 3-5 minútach odstavíme.
Pripravíme si ryžu, na oleji osmahneme cibuľku do sklovita, primiešame "vypratú" ryžu ( viackrát premývanú teplou vodou), 1 minútu ju premiešavame a potom ju zalejeme vodou, aby bola cca 2 cm nad ryžou voda. Pridáme soľ a vegetu a necháme dusiť.
Cca po 13 -15 minútach skontrolujeme a keď vidíme, že sa voda odparila a ryža je mäkká, odstavíme. Špenát naložíme na prsia, posypeme syrom a podávame s ryžou.