Pepkové prsia


Pepkové prsia sú rýchly a pomerne zdravý recept na prípravu skvelého jedla.
Potrebujeme:
- 500 g kuracie mäso - prsia
- 1 bal baby špenát
- 3 strúčik cesnak
- 2 ks feferónky
- 2 ks pórik
- čierne mleté korenie
- štipka soľ
- olivový olej
- 100 g syr
- ryža
- 1 ks malá cibuľka
- 1 ČL vegeta
Postup
- autor: Ivuška
Prsia si narežeme na rezne, vyklepeme, posolíme a okoreníme, a potom osmahneme na olivovom oleji do mäkka. Na výpeku si osmahneme pórik, pridáme umytý špenát, feferónky, cesnak, občas premešieme a po cca 3-5 minútach odstavíme.
Pripravíme si ryžu, na oleji osmahneme cibuľku do sklovita, primiešame "vypratú" ryžu ( viackrát premývanú teplou vodou), 1 minútu ju premiešavame a potom ju zalejeme vodou, aby bola cca 2 cm nad ryžou voda. Pridáme soľ a vegetu a necháme dusiť.
Cca po 13 -15 minútach skontrolujeme a keď vidíme, že sa voda odparila a ryža je mäkká, odstavíme. Špenát naložíme na prsia, posypeme syrom a podávame s ryžou.
Kategória:
Kuracie mäsoDruh mäsa:
KuracieChod:
Obed