Hydinové droby zaprávané
Potrebujeme:
800 g hydinových drobov, soľ, 40 g cibule, 40 g kalerábu, 40 g mrkvy, 40 g zeleru, 40 g oleja, 40 g hladkej múky, zelená petržlenová vňať, 1/8 citróna, 1 dl sladkej smotany
Postup
- autor: vsetkyrecepty.sk
Umyté a očistené droby dáme do osolenej vody, pridáme umytú cibuľu a všetku zeleninu a spolu povaríme. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho, odstránime z neho kosti a pokrájame na menšie kúsky. Z oleja a múky urobíme bledú zápražku, ktorú rozriedime precedeným odvarom z drobov, ktoré povaríme a precedíme.
Do hotovej omáčky pridáme pripravené droby a posypeme posekanou petržlenovou vňaťou, nakoniec ochutíme citrónovou šťavou a smotanou.
Kategória:
Hydinové inéDruh mäsa:
Hydinové inéChod:
ObedSpôsob prípravy:
Varené