Mäsové krokety s citrónovou omáčkou
Potrebujeme:
3 lyžice strúhanky
3 lyžice mlieka
50 g slaniny
1 malá cibuľa
soľ
1 vajce
2 lyžice masla
1/4 l smotany
1 lyžica hladkej múky
citrónová šťava a kôra
Mäso umyjeme, pokrájame na kocky a jemne zomelieme. Strúhanku pokropíme mliekom. Slaninu pokrájame na drobné kocky a vyškvaríme do sklovita. Potom ju pridáme k zomletému mäsu spolu s navlhčenou strúhankou a postrúhanou cibuľou. Osolíme, okoreníme a premiešame s vyšľahaným vajcom. Na doštičke posypanej strúhankou formujeme krokety, ktoré opečieme na rozohriatom masle. Potom ich pečieme v rúre asi 25 minút. Aby sa maslo nepripálilo podlievame vodou alebo vývarom.
Krokety vyberieme a do šťavy vlejeme smotanu, v ktorej sme rozšľahali hladkú múku. Za stáleho miešania omáčku dobre povaríme a po odstavení dochutíme citrónovou šťavou. Počas dusenia môžeme do šťavy pridať trochu postrúhanej citrónovej kôry.
Vhodnou prílohou sú zemiaky, knedle alebo cestoviny.
Kategória:
Iné a mleté mäsoDruh mäsa:
BravčovéChod:
ObedTyp Kuchyne:
SlovenskáSpôsob prípravy:
Varené