Boeuf á la mode - hovädzie pečené mäso na víne

PripravaVarenie - pecenieKalorii na 1 porciu 581 kal

Potrebujeme:

800 g guľatého hovädzieho pliecka alebo frikanda, 1 lyžička soli, 1/2 lyžičky korenia, štipka mletého klinčeka, 1/4 lyžičky tymianu, 100 g prerastenej slaniny, 2 ošúpané cibule, 1 mrkva, 100 g zeleru, 1/2 krajca chleba, 1/4 l červeného vína, 1/8 l šťavy spod mäsa, 2 lyžice vínneho octa

Obloha: 250 g malých cibuliek, 500 g mrkvy
no image

Hodnotenie: 2.8 z 5. Celkom 42 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

Mäso potrieme soľou, korením, klinčekom a tymianom. Slaninu, cibuľu, zeleninu a chlieb pokrájame na malé kocky. Slaninu, zeleninu a chlieb opražíme pri stálom miešaní v nahriatom kastróli. Potom pridáme mäso.
Červené víno, šťavu spod mäsa a ocot zohrejeme. Postupne prilievame k mäsu. Prikryté dusíme pri nízkej teplote a občas ho obrátime.
Cibuľky ošúpeme. Mrkvu očistíme a pokrájame na kolieska. Šťavu 30 minút pred dokončením prepasírujeme a dáme nazad do kastróla. Pridáme cibuľu a mrkvu.
Omáčku dochutíme, podávame spolu s nakrájaným mäsom a zeleninou.

Vhodná príloha: halušky, cestoviny a zemiakové knedličky. Jablkové pyré alebo fazuľky. Červené víno.