Rybie filé na Francúzsky spôsob
Potrebujeme:
600g rybieho filé, 10 dkg šampiňónov, 1 cibuľa, horčica, korenie "Provensálska zmes", mletá červená paprika, smotana, soľ, olej, 20 g múky
Rybie filé naporcujeme na plátky, posolíme, potrieme horčicou. Do pekáča nalejeme olej, poukladáme na kolieska nakrájanú cibuľu a na to poukladáme plátky filé. Posypeme to mletou červenou paprikou, korením "Provensálska zmes", šampiňónmi pokrájanými na plátky, podlejeme trochou vody a dáme zapiecť na 20 minút do vyhriatej rúry. Medzitým rozšľaháme smotanu s trochou vody a s múkou. Po dvadsiatich minútach vyberieme pekáč z rúry, nalejeme doň smotanu a dáme ho späť ešte asi na 10 minút zapekať. Hotové filé podávame so zemiakmi na petržlene, alebo s pečenými zemiakmi (prípadne s hranolkami).
Kategória:
RybyDruh mäsa:
Ryby morskéChod:
ObedTyp Kuchyne:
FrancúzskaSpôsob prípravy:
Zapekané