Lievance z acidofilného mlieka

PripravaVarenie - pecenie

Potrebujeme:

2 žĺtka, 4 bielka, 2 polievkové lyžice kryštáľového cukru, 0,5 l acidofilného mlieka, 15 polievkových lyžíc polohrubej múky, štipka soli, olej na smaženie, ovocie, šľahačku alebo jogurt a škoricový cukor na ozdobu
no image

Hodnotenie: 2.7 z 5. Celkom 25 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Žĺtky rozmiešame s cukrom, pridáme acidofilné mlieko a polohrubú múku. Vymiešame tuhý sneh z bielkov a zľahka zamiešame. Pridáme štipku soli.
Na rozpálenom oleji smažíme lievance . Hotové lievance podávame s čerstvým ovocím a šľahačkou, alebo s jogurtom ochuteným škoricovým cukrom. DOBRÚ CHUŤ !!!!!