Jahňacie s čili a olivami


Potrebujeme:
12 jahňacích kotliet
4 polievkové lyžice olivového oleja
2 polievkové lyžice oleja na vyprážanie
3 strúčiky cesnaku, nakrájaného na drobno
1 čajová lyžička sušeného oregána
kôra a šťava z jedného citróna
15 čiernych olív
soľ
Postup
- autor: anglicka kucharka
Jahňacinu si naklepeme na tenšie rezne a poukladáme do zapekacej misy tak aby sme mali iba jednu vrstvu mäsa. Na mäso nalejeme 4 polievkové lyžice oleja, pridáme cesnak, čili, oregáno, citrónovú kôru a šťavu. Posolíme a pridáme na kolieska nakrájané olivy. Pootáčame aby každý rezeň bol namočený z oboch strán. Necháme postáť 20 minút pri izbovej teplote. V panvici zohrejeme olej a začneme pražiť jednotlivé rezne, predtým než ich dáme do panvice dáme dole marinádu z každého rezňa a oložíme to na neskôr. Opražíme rezne do hneda asi 5 minút z každej strany. Odložíme nabok. Ak máme všetky rezne opražené, vložíme ich späť do panvice na to nalejeme marinádu, prilejeme trochu vody a necháme variť 5 minút. Vyberieme na tanier a podávame so zemiakmi a šalátom.
Kategória:
Iné a mleté mäsoDruh mäsa:
Iné