Krémové kuracie cestoviny
Potrebujeme:
1 sáčok cestovín
3 PL olivového oleja
4 kuracie prsia
250 g šampiňónov
2 mrkvy
2 strúčiky cesnaku
2 PL sušenej papriky
150 ml červeného vína
150 ml kuracieho vývaru
1 PL citrónovej šťavy
100 g mrazeného hrášku
200 ml smotany
2 PL nakrájanej bazalky
Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale a zlejeme.
1,5 polievkové lyžice olivového oleja zohrejeme v panvici a opražíme kuracie prsia asi 15 minút do zlatista. Medzitým v druhej panvici zohrejeme 1,5 polievkové lyžice olivového oleja a pridáme šampiňóny nakrájané na tenko. Pražíme 5 minút. Pridáme cibuľu a mrkvu nakrájané na tenko a dusíme asi 6 minút alebo domäkka. Pridáme cesnak a papriku a opražíme. Potom pridáme paradajkové pyré, červené víno, kurací vývar, citrónovú šťavu a hrášok, privedieme do varu. Nakrájame opražené kuracie prsia na tenké pásiky, vrátime naspäť do panvice, pridáme smotanu, bazalku a privedieme do varu. Potom to primiešame do druhej panvice a necháme znova zovrieť. Naservírujeme cestoviny na tanier a na ne dáme mäsovú omáčku a podávame.
Kategória:
Jedlá z cestovínDruh mäsa:
KuracieChod:
ObedTyp Kuchyne:
AnglickáSpôsob prípravy:
Varené