Grilované kuracie prsia s červenou paprikou


Potrebujeme:
Na 4 porcie :
4 kuracie prsia
kôra a šťava z 1 citróna
1 strúčik cesnaku
30 ml alebo 2 polievkové lyžice medu
4 kuracie prsia
kôra a šťava z 1 citróna
1 strúčik cesnaku
30 ml alebo 2 polievkové lyžice medu
1 červená paprika
600 g paštrnáku
50 g eidamu
olivový olej
600 g paštrnáku
50 g eidamu
olivový olej
Postup
- autor: anglicka kucharka
Každé kuracie mäso nakrájame na 3 kúsky. V miske zmiešame kôru a šťavu z citróna, cesnak nakrájaný na drobno a med. Pridáme kuracie mäso a necháme marínovať minimálne 20 minút. Paštrnák očistíme, nakrájame na kocky a dáme variť do osolenej vody na 20 minút alebo pokiaľ sa neuvarí. Zlejeme a vyšľaháme na pyré spolu s nastrúhaným eidamom.
Papriku nakrájame na pásiky. Zohrejeme olej v grilovacej panvici. Ogrilujeme mäso a papriku zo všetkých strán, pokiaľ nezmäknú. Pridáme marinádovú zmes a varíme ešte zopár minút.
Paštrnákové pyré naservírujeme na taniere na to položíme mäso, papriku a polejeme šťavou z grilovania. Vynikajúce. Dobrú chuť.
Kategória:
Kuracie mäsoDruh mäsa:
Kuracie