Rizoto s jarnou zeleninou a kuracím mäsom


Potrebujeme:
Na 4 porcie :
2 kuracie prsia
1 cibuľa
1 strúčik cesnaku
1 polievková lyžica olivového oleja
250 g ryže
2 kuracie prsia
1 cibuľa
1 strúčik cesnaku
1 polievková lyžica olivového oleja
250 g ryže
200 g mrazeného hrášku
200 g mrkvy
200 g špargle
1 polievková lyžica citrónovej šťavy
1 zeleninový bujón
1 polievková lyžica čerstvého koriandru
200 g mrkvy
200 g špargle
1 polievková lyžica citrónovej šťavy
1 zeleninový bujón
1 polievková lyžica čerstvého koriandru
Postup
- autor: anglicka kucharka
Nakrájame kuracie prsia na kocky. Cibuľu a cesnak nakrájame na drobno a mrkvu na krúžky. Kuracie prsia, cibuľu, mrkvu a cesnak opražíme zopár minút v hrnci za občasného miešania. Pridáme ryžu a varíme ďalších zopár minút. Zeleninový bujón dáme do 600 ml vriacej vody a necháme ho rozpustiť. Pridávame po troškách k rizotu, pokiaľ sa ryža neuvarí. Ak je potrebné pridáme viacej vody. Špargľu nakrájame na asi 1 cm kúsky a pridáme k rizotu spolu s hráškom. Varíme 5 - 7 minút, pridáme koriander, citrónovú šťavu a podávame.
Kategória:
Kuracie mäsoDruh mäsa:
Kuracie