Rolky z hovädzieho mäsa

PripravaVarenie - pecenie

Potrebujeme:

Na 4 porcie
450g hovädzieho mäsa
2 polievkové lyžice slnečnicového oleja
1 cibuľa, nakrájaná na drobno
1 mrkva, nastrúhaná
100g hríby, nakrájané na drobno
1 stonka zelera, nastrúhaná
100g strúhanky
soľ, čierne korenie
300ml hovädzieho vývaru
400g hrubšie cestiviny
150g mrazeného hrášku

Hodnotenie: 3.2 z 5. Celkom 11 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

Mäso naklepene na 5 mm tenký plát a nakrájame na 4 ronvaké štvorce. V panvici zohrejeme 1 polievkovú lyžicu oleja a pridáme cibuľu, mrkvu, hríby a zeler a opražíme asi 5 minút do mäkka. Zoberieme dole zo sporáka a primiešame strúhanku, osolíme a okoreníme. Rozdelíme medzi mäso a zrolujeme a zviažeme niťou. V panvici zohrejeme zvyšok oleja pridáme mäsové rolky opražíme z každej strany do hneda. Potom pridáme vývar, privedieme do varu. Zakryjeme pokrievkou a varíme na nízkej teplote 1 hodinu. Podávame s cestovinami a vareným hráškom.