Hovädzie závitky II
Potrebujeme:
Na 4 porcie
12 tenké hovädzie rezne
2 polievkové lyžice oleja
8 plátkov slaniny
350g uvarených nových zemiakov, roztlačené
12 tenké hovädzie rezne
2 polievkové lyžice oleja
8 plátkov slaniny
350g uvarených nových zemiakov, roztlačené
2 polievkové lyžice petržlenovej vňate
soľ a čierne korenie
2 poháre červeného vína
150ml hovädzieho vývaru
1 malá kapusta, nakrájaná a udusená do mäkka
soľ a čierne korenie
2 poháre červeného vína
150ml hovädzieho vývaru
1 malá kapusta, nakrájaná a udusená do mäkka
Postup
- autor: anglicka kucharka
Mäso dáme do sáčku a vyklepeme na tenšie. V panvici zohrejeme 1 polievkovú lyžicu oleja a opražíme slaninku do mäkka. Pridáme roztlačené zemiaky, nakrájanú petržlenovú vňať a osolíme a okoreníme. Dobre premiešame a necháme vychladnúť. Dáme na pripravené rezne, zrolujeme a spojíme špajdľou. V panvici zohrejeme zvyšný olej a opražíme závitky do hneda. Potom pridáme víno a vývar, privedieme do varu a necháme variť na nízkej teplote pokiaľ sa mäso neuvarí. Podávame s udusenou kapustou.
Kategória:
Hovädzie mäsoDruh mäsa:
Hovädzie