Mäsové guľky so špagetami

PripravaVarenie - pecenie

Potrebujeme:

Na 6-8 porcii
Na mäsové guľky
500g mletého hovädzieho mäsa
100g údenej slaniny, nakrájanej na jemno
1/2 malá cibuľa, nastrúhaná
1 čajová lyžička sušeného oregána
1 žĺtko
Na šťavu
1 polievková lyžica olivového oleja
1 cibuľa, nakrájaná na drobno
1 strúčik cesnaku, nakrájaný na drobno
560g konzerva paradajok
1 polievková lyžica paradajkového pyré
1 čajová lyžička sušených miešaných byliniek
1 polievková lyžica ríbezového lekváru
soľ a čierne korenie
250g špagiet

Hodnotenie: 2 z 5. Celkom 6 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

Na mäsové guľky: do väčšej misky dáme mäso, cibuľu, oregáno, žĺtko, osolíme, okoreníme a dobre premiešame. Vytvarujeme 58 menších guliek, položíme na plech a dáme do chladničky na 30 minút. V panvici zohrejeme olej a opražíme mäsové guľky 10-15 minút do hneda, občas premiešame. Vyberieme na tanier a odložíme do tepla.
Na šťavu: do panvice dáme olej a opražíme cibuľu a cesnak 5 minút do mäkka. Pridáme paradajky z konzervy, paradajkové pyré, bylinky, ríbezľový lekvár, osolíme a okoreníme, privedieme do varu a varíme 10 minút. Medzitým si špagety zlomíme na polovicu a ešte raz na polovicu. Uvaríme podľa návodu na obale.
Mäsové guľky dáme do šťavy, privedieme do varu a dáme dole zo sporáka. Špagety naservírujeme na taniere a na ne dáme guľky v šťave. Podávame.