Zemiaková placka plnená kuracím mäsom

PripravaVarenie - pecenie

Zaujímavý recept na plnené placky, ktorý je v tejto kombinácii veľmi sýty. Zemiaková placka plnená kuracím mäsom Vám zachutí a ozdobiť môžete posypaním syra.

Potrebujeme:

Na 4 porcie:
Plnka:
500 g kuracích pŕs
250 -300 g mrazenej zeleniny
2 tavené syry bambino
2 lyžice kečupu
1 menšia cibuľa
mleté čierne korenie, soľ
2 lyžice oleja
Placky:
4 veľké zemiaky
1 cibuľa
2 - 3 strúčiky cesnaku
1 vajce
150 g hladkej múky
olej na vyprážanie

Hodnotenie: 3.2 z 5. Celkom 18 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

ah57w_XG5Fw

Postup

Plnka:
Očistenú nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme na rozohriatom oleji dozlata. Kuracie prsia nakrájame na rezančeky, pridáme k opraženej cibuli a podusíme 5 minút. Potom pridáme zeleninu, soľ, mleté čierne korenie, dusíme, kým nezmäkne zelenina. Nakoniec pridáme syr, kečup a odstavíme.
Placka:
Očistíme zemiaky, nastrúhame do misy, pridáme pretlačený cesnak, soľ, mleté čierne korenie, vajce, múku a vymiešame. Na rozpálenom oleji vyprážame placky. Placky naplníme plnkou a preložíme napoly.
Podávame so zeleninovým šalátom, kyslou uhorkou alebo čalamádou.