Tuniakovo - paprikový koláč

PripravaVarenie - pecenie

Potrebujeme:

Na 4 porcie :
3 papriky rôznych farieb, nakrájané na štvrťky
350 g lístkového cesta
troška mlieka na potretie
Na syrovú omáčku :
25 g masla
25 g hladkej múky
300 ml mlieka
75 g eidamu
1 čajová lyžička dižónskej horčice
400 g tuniaka v konzerve v šťave
nasekaná petržlenová vňať na dekoráciu

Hodnotenie: 2.7 z 5. Celkom 3 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

Predhrejeme rúru na 220°C. Papriky dáme na plech a dáme do rúry na 20 - 30 minút, pokiaľ nezmäknú. Rozvaľkáme lístkové cesto a vyrežeme kolieska s priemerom 25 cm. Dáme na vymastený plech, potrieme mliekom a pečieme v rúre 15 minút dozlatista.
Na syrovú omáčku : roztopíme maslo, pridáme múku a varíme 1 minútu. Pomaly pridáme mlieko a vymiešame na hladkú omáčku za stáleho miešania. Pridáme nastrúhaný eidam, horčicu, osolíme a okoreníme. Papriku nakrájame na malé kocky, trošku odložíme na dekoráciu. Pridáme do omáčky spolu s odšťaveným tuniakom z konzervy. Takto pripravenú zmes dáme na upečené koláčiky, ozdobíme paprikou a peržlenovou vňaťou a podávame.