Bylinkový losos s citrónovou ryžou
Potrebujeme:
Na 4 porcie:
Na ryžu: 225 g dlhozrnnej ryže, nastrúhaná kôra a šťava z 1 citróna, 900 ml zeleninového vývaru,
Na ryžu: 225 g dlhozrnnej ryže, nastrúhaná kôra a šťava z 1 citróna, 900 ml zeleninového vývaru,
100 g mrazeného hrášku, 400 g konzerva krájaných paradajok, 100 g konzerva kukurice, 1 PL nasekanej petržlenovej vňate, 1/2 strednej čerstvej nastrúhanej cibule, smotana.
Na lososa: 4 PL nasekanej petržlenovej vňate, nastrúhaná kôra z 1 citróna, štipka sušenej čili papričky, 4 lososové filety, 2 PL olivového oleja, 4 plátky feta syru.
Na lososa: 4 PL nasekanej petržlenovej vňate, nastrúhaná kôra z 1 citróna, štipka sušenej čili papričky, 4 lososové filety, 2 PL olivového oleja, 4 plátky feta syru.
Postup
- autor: anglicka kucharka
Na ryžu: Ryžu umyjeme pod tečúcou studenou vodou. V hrnci privedieme do varu citrónovú kôru a šťavu s vývarom. Pridáme hrášok a ryžu a privedieme do varu. Zakryjeme a necháme variť 12 - 15 minút alebo pokiaľ sa ryža neuvarí. Primiešame paradajky, kukuricu, petržlenovú vňať a cibuľu a necháme všetko spolu zohriať.
Na lososa: Spolu zmiešame petržlenovú vňať, citrónovú kôru a čili. Obalíme v tom lososa z každej strany. Predhrejeme gril a ugrilujeme lososa dozlatista asi 15 minút, jeden krát otočíme. Na každý kúsok lososa dáme syr a dáme zapiecť pod gril, pokiaľ sa syr neroztopí. Na taniere naservírujeme ryžu, rybu a podávame.
Kategória:
RybyDruh mäsa:
Ryby morskéChod:
ObedSpôsob prípravy:
Grilované