Anízky I.

Potrebujeme:

280 g práškového cukru, 2 celé vajcia, 2 žĺtky, aníz, 280 g hladkej múky, tuk na plech, bielok na potretie, múka na dosku.
no image

Hodnotenie: 2.2 z 5. Celkom 9 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Celé vajcia, cukor a žĺtky v miske vymiešame do peny. Pridáme múku, vypracujeme polotuhé cesto, ktoré na pomúčenej doske vyvaľkáme na tenký plát o hrúbke do 5 mm a vykrajujeme kolieska alebo štvorčeky či hviezdičky. Potom ich položíme na vymastený plech, potrieme rozšľahaným bielkom a posypeme anízom. Pečieme pri miernej teplote asi 15 minút. Dôležité je nechať ich po upečení niekoľko dní odležať.