Medovníkové kraslice

Potrebujeme:

650 g hladkej múky, 250 g práškového cukru, 50 g tuku, 150 g medu, 3 celé vajcia, 1 kávová lyžička perníkového korenia, 1 balíček kypriaceho prášku do pečiva, 4-5 lyžíc mlieka (podľa potreby), tuk a múka na plech, múka na dosku.
no image

Hodnotenie: 2.9 z 5. Celkom 18 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Na doske z múky a cukru, zohriateho medu, v ktorom sme rozpustili tuk a pomiešali ostatné pochutiny, a vajec vypracujeme tuhé cesto, ktoré dáme na 12 hodín na chladné miesto odstáť. Potom cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme na plát s hrúbkou asi pol cm a formičkou vykrajujeme vajcia. Uložíme ich na vymastený a vysypaný plech, potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme cukrárskym farebným cukrom, vložíme do vopred vyhriatej rúry a pri teplote 180°C pečieme asi 20-25 minút. Po upečení ich vyberieme, položíme na rovnú podložku a ozdobíme farebnou polevou.